06-11857214 maarten@energizeme.nl

Suiker:10 guilty pleasures

door | nov 4, 2019

Suiker. Ik heb er de mond vol van.

Of eigenlijk juist niet.

Vorige maand deed ik namelijk een maand zonder suiker.

Nu laat ik dat weer een beetje los. De boog kan niet altijd gespannen zijn, toch? Ik heb mijn doel bereikt en in deze weken let ik dus niet zo op wat ik eet. Dat is ook wel weer lekker, want ik heb nogal wat guilty pleasures als het gaat om suiker.

Hier volgt mijn persoonlijke top-10 in willekeurige volgorde en afhankelijk van het moment:

 1. Chocolade M&M’s
 2. Tony’s Chocolonely (karamel zeezout) – met link omdat ze zo’n mooi doel hebben :-)!
 3. Hazelnootgebakje
 4. Appeltaart met slagroom
 5. Gevulde koek
 6. Drop
 7. Yoghurtijs
 8. Wit broodje met boter en hagelslag
 9. Chocotoff
 10. Toffifee

Mmmm, lekker toch?

Het bizarre is dat ik nu weer drie weken aan de suiker ben en ik direct de effecten voel: meer energiedips, ik kom weer wat aan en ik voel mij echt minder fris en gezond. Er komt dus snel weer een moment om weer wat voorzichtiger te zijn.

Wil jij ook weer wat minderen? Dan een kleine tip.

Neem jezelf voor dat je af en toe mag ‘zondigen’. Maak een persoonlijke top 3 van jouw guilty pleasures en die neem je gewoon zo nu en dan, op momenten dat je dat zelf inplant. Maar je laat de snoeppot bij de receptie, dat koekje bij je koffie of de middelmatige taart van jouw collega lekker staan. Moet je eens kijken hoeveel je dan NIET neemt.

Ik ben benieuwd. Wat staat er in jouw zoete guilty pleasure top 3?

  Maarten de Jong

Maarten de Jong

Ik ben Maarten de Jong (38). Oprichter en Chief Energy Officer bij EnergizeMe. Ik help jou aan effectievere werkdagen, meer energie, meer focus, betere slaap en/of aan wat gewichtsverlies. Hoe? Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en/ of iets verstandiger eten. Ik ben ademcoach, sportvoedingsadviseur en expert in duursport. Maar ik ben geen ‘gezondheidsfreak’. Ik ben dol op Leffe Blond. En chocolade M&M’s zijn mijn favoriet bij de koffie. Ik heb ook écht weleens stress. Juist daarom probeer ik fit te blijven. Want met een fit lijf en een scherp brein is alles wat je doet veel leuker. Je werkdagen zijn effectiever, je kunt je beter concentreren en je hebt meer energie. Ook ná een lange werkdag en in het weekend.

Waarom ben ik altijd zo moe ná mijn werk?

Waarom ben ik altijd zo moe ná mijn werk?

Moe na mijn werk (en wat kun je er tegen doen?)  DEEL 1/3: Ademhaling   Paul zit al aan een kop koffie in de wachtkamer.   Als hij mij de trap af ziet komen probeert hij een glimlach op zijn gezicht te toveren.   Zijn mond laat een glimlach zien. Zijn...

Wat is mediteren en hoe doe je dat?

Wat is mediteren en hoe doe je dat?

Mediteren. Ik heb het lang geassocieerd met religie, zweverige hum-sessies en goeroes met grijze baarden.   Waar ik die beeldvorming precies vandaan heb weet ik niet (misschien uit foto's zoals hierboven ;-)), maar het klopt niet.   Ademhalingsoefeningen...

Geen dieet en toch 3 kg afvallen (in 4 weken)

Geen dieet en toch 3 kg afvallen (in 4 weken)

Joost is ondernemer.   Hij heeft een florerende eigen zaak, twee kinderen en is actief bij de hockeyclub. Twee keer per week traint hij zijn zoons.   Met dit volle schema vergeet Joost aan zijn eigen gezondheid te denken.   Hij heeft regelmatig etentjes...

Kaft e-book 28 tips voor effectieve werkdagen

Wil jij energiekere en effectievere werkdagen?

Download dan hier mijn gratis e-book: 28 tips voor een effectieve werkdag.

Dagen vol energie en concentratie. Ook na het werk en in het weekend.

Je e-book ontvang je in je mailbox. Let op, misschien komt hij in je spam terecht. Je bent ook ingeschreven voor de nieuwsbrief van EnergizeMe. Liever niet? Dan kun je altijd weer uitschrijven onderaan de mails.

Share This