06-11857214 maarten@energizeme.nl

Over EnergizeMe

Wie ben ik?

6 jaar ervaring met ontspanning, slim sporten en iets verstandiger eten

Ik ben Maarten de Jong (39). Oprichter en Chief Energy Officer bij EnergizeMe. Ik help jou aan effectievere werkdagen, meer energie, meer focus, betere slaap en/of aan wat gewichtsverlies. Hoe? Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en/ of iets verstandiger eten. Ik ben ademcoach, sportvoedingsadviseur en expert in duursport. Maar ik ben geen ‘gezondheidsfreak’. Ik ben dol op Leffe Blond. En chocolade M&M’s zijn mijn favoriet bij de koffie. Ik heb ook écht weleens stress. Juist daarom probeer ik fit te blijven. Want met een fit lijf en een scherp brein is alles wat je doet veel leuker. Je werkdagen zijn effectiever, je kunt je beter concentreren en je hebt meer energie. Ook ná een lange werkdag en in het weekend. Met ademhalingsoefeningen, slim sporten en iets verstandiger eten win je bakken energie. Ik help je daarbij. En als je slim een 10K, een halve of een hele marathon wilt lopen, doen we dat er gewoon bij. Niks zweverigs, harde feiten, harde getallen en harde resultaten.

Meer weten over EnergizeMe

Het is 2007. Ik heb net mijn studie bedrijfseconomie afgerond en een wereldreis gemaakt.

Eindelijk ben ik klaar om mijn carrière te beginnen. Ik was zo’n kind dat met een koffer door de kamer paradeerde. ‘Later word ik zakenman­ én miljonair’, riep ik dan.

Ik groei op in Laren. Als ik door het dorp fiets word ik rechts ingehaald door een Ferrari en links door een Landrover. Ik speel bij vriendjes in kasten van huizen. Zwembaden, tennisbanen en sauna’s zijn de normaalste zaak van de wereld voor hen. Voor mij niet. Ik grap altijd dat ik in het getto van Laren woon, in een rijtjeshuis. Dat vind ik trouwens prachtig, maar later wil ik wel zo’n mooi huis met een Porsche op de oprijlaan. Met die gedachte rond ik twee studies af en ben ik klaar voor de toekomst.

Ik start bij de AH Kaascentrale, wat later de A-Ware Foodgroup zal worden. Het is een fantastisch familiebedrijf, met een oer-Hollands product. Kaas. Het eerste half jaar moet ik wennen aan mijn nieuwe leven. Vroeg op, lange dagen, veel in de file en zoekende naar mij nieuwe rol.

Maar wanneer ik aan een paar concrete opdrachten werk, merk ik dat ik goed word in wat ik doe. De managers zien dat ook en ik maak snel promotie: junior productmanager, senior productmanager, junior accountmanager en internationaal accountmanager. Ik reis door heel Europa om onze klanten tevreden te houden.

Mijn doel: commercieel manager.

Maar zover komt het niet. In 2013 belt mijn neef. Koen de Jong. Hij is al jaren bezig in de sport en is inmiddels net gestart met zijn nieuwe bedrijf: Sportrusten. Hij kent mijn achtergrond en vraagt of ik zin heb in een nieuw avontuur: Sportrusten op de kaart zetten in Nederland.

Met mijn ambities om commercieel manager te worden lijkt dit een onlogische keuze, maar sport is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader loopt marathons en ik train mee. Mijn oom, Koen zijn vader, is vooral wielrenner. Wanneer we met de beide gezinnen op vakantie gaan, nemen we de racefiets mee. Al op jonge leeftijd beklimmen we de Mont Ventoux, Alpe d’Huez, de Col du Galibier en andere reuzen uit de Tour de France.

Op 17-jarige leeftijd trekken Koen en ik drie maanden met een tent en een fiets door de Franse Alpen. Uiteindelijk komen we maar op twee plekken: Bourg d’Oisan & Briancion. Maar het zijn fantastische plekken om te kijken of je profwielrenner kan worden. We fietsen ‘La Marmotte’ en andere mooie toertochten. Het is mooi, maar ik kan niet wennen aan ons ritme: eten, slapen fietsen. Ik mis teamsport en vooral ook de derde helft met mijn voetbalvrienden en besluit het studentenleven in te gaan.

Maar nu een nieuwe kans. Sport en ondernemen. Het is een droom voor mij en dus besluit ik vanaf 1 januari 2014 te starten bij Sportrusten. We doen in vier jaar prachtige dingen: Sportrusten wordt hét platform voor hardlopers en het marathonschema van Stans van der Poel, waarbij je maximaal 14 kilometer traint maakt veel los. We komen op radio 538 in de Volkskrant en de Runnersworld. Zelf loop ik zes keer een marathon met dit schema.

Maar ook ademhaling maakt veel los.

We geven webinars voor honderden mensen tegelijk over de voordelen van een rustige ademhaling en Koen zijn boek Verademing wordt tienduizenden keren verkocht. Ik had zelf niets met ademhalingsoefeningen, totdat ademhalingsexpert Stans van der Poel en Koen mij leerden wat er in mijn lijf gebeurt en ik het probeer. Ik sta versteld van de resultaten: ik slaap beter, ik kan gedurende de dag beter ontspannen en ik herstel beter na een inspanning.

Na vier jaar ga ik terug het bedrijfsleven in. Sportrusten is bekend geworden in Nederland en ik zoek meer zekerheid. Ons tweede kindje wordt geboren en we staan op het punt intrek te nemen in een nieuw huis. Ik werk als senior accountmanager en later nog kort als  salesmanager in de voedingsmiddelenindustrie, maar het begint snel te knagen. Ik mis het ‘bezig zijn met je lijf en gezondheid’. Ik mis het helpen van mensen in deze zoektocht.

Ik heb in de afgelopen jaren zoveel geleerd van interessante mensen zoals Koen en Stans over ademhaling en sport en van Maaike de Vries en William Cortvriendt over voeding. Ik heb lezingen gevolgd en gegeven. Ik heb boeken gelezen en zelf alles doorlopen. Ik heb opleidingen gevolgd en er is zoveel interessante stof. Allemaal stof die kan zorgen voor een werkdag met zoveel meer energie. Energie die je kan steken in het halen van je doelen. 

Ik maak er mijn doel van om er alles aan te doen jouw energie (terug) te vinden. Of dat nu met rustig ademen, slim bewegen of goed eten is. Niet te extreem, maar passend bij een drukke baan, een gezin en een volle agenda.

Jaar ervaring met ademhaling, slim sporten en iets verstandiger eten

Dagen beter slapen

Procent meer energie & focus

Kilo kwijt in 4 weken

Hoe kan ik jou helpen aan meer energie, minder stress of het behalen van jouw sportieve doelen?

GRATIS e-book

Download hier je gratis e-book met 28 tips voor een effectieve werkdag en minder stress.

Lees meer

Stresstest

Adem jij meer dan 8 keer per minuut? Dan kun je bakken energie winnen met een ademhalingsoefening. Hoe? Dat leer je tijdens deze test

Lees meer

Inspanningstest

Meer energie uit het sporten? Een inspanningstest helpt je, want je leert precies in welke hartslagzones je kan gaan trainen.

Lees meer

Voedingsadvies

Meer energie uit je voeding en een paar kilo kwijt? Laat je meten, wegen en adviseren.

Lees meer

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Kaft e-book 28 tips voor effectieve werkdagen

Wil jij energiekere en effectievere werkdagen?

Download dan hier mijn gratis e-book: 28 tips voor een effectieve werkdag.

Dagen vol energie en concentratie. Ook na het werk en in het weekend.

Je e-book ontvang je in je mailbox. Let op, misschien komt hij in je spam terecht. Je bent ook ingeschreven voor de nieuwsbrief van EnergizeMe. Liever niet? Dan kun je altijd weer uitschrijven onderaan de mails.

Share This